Home
Energiecoaching
Nieuws
Lid worden/Nieuwsbrief
ZonneRoos
Huidige opbrengst Zonneroos-1-Herteheym
ZonneRoos-1-Herteheym
Belangstelling deelname nieuwe ZonneRozen
Over
Bestuur
Onze drive
Werkgroepen
Ondersteunen
FAQ
Contact
BETAALBARE, LOKALE EN DUURZAME ENERGIE
Donderdag, 24 november 2022

Landelijke actie Samen de winter door

‘Samen de winter door’ is de naam van een landelijke campagne die de komende maanden loopt. Het is een initiatief van een groot aantal samenwerkende energiecoöperaties en hun landelijke koepelorganisatie “Energie Samen” en wordt ondersteund door vele instanties, zoals o.a. Urgenda en Milieu Centraal. 

 

Afgelopen zaterdag, 19 november 2022, klonk om 13:10 uur het startschot voor deze landelijke campagne.  RoerOm Energie heeft actief deelgenomen aan de on-line aftrap hiervan. Een delegatie van 10 actieve leden was hierbij aanwezig in duurzaamheidscentrum de Groene Transformator op het Weerstand terrein aan de Bredeweg in Roermond. Meer informatie over de campagne is te vinden op:  www.samendewinterdoor.nu. De campagne heeft als doel mensen bewust te maken van de huidige energiecrisis en tegelijkertijd hiervoor op een laagdrempelige manier met eenvoudige en handige tips de helpende hand te bieden. Tips die door iedereen aan iedereen kunnen worden doorgegeven. Als iedere bezoeker van de websites van RoerOm Energie (www.roeromenergie.nl) en www.samendewinterdoor.nu deze tips deelt  met minimaal twee bekenden, worden in korte tijd veel mensen bereikt die samen veel energie en geld kunnen besparen.

Energiebespaartips en kortingsbonnen voor energiebesparende materialen

Om deze actie in en rondom Roermond te promoten is er op de website www.samendewinterdoor.nu een aparte pagina ingericht met links naar handige video’s en te downloaden energiebespaartips flyers en andere wetenswaardigheden. Ook zijn er kortingsbonnen voor energiebesparende materialen (zoals radiatorfolie en tocht-werende materialen zoals tochtstrips e.d.) te downloaden. Deze zijn in te wisselen bij een bouwmarkt die ook in Roermond is gevestigd.

Inloopavonden

Leden van RoerOm Energie die liever in een persoonlijk gesprek energiebespaartips ontvangen kunnen t/m 20 december  op dinsdagavond tussen 19-21 uur terecht bij duurzaamheidscentrum de Groene Transformator op het Weerstand terrein,  Bredeweg 10, 6042 GG Roermond. Daar zijn ook  de energiebespaartips en  kortingsbonnen voor de energiebesparende materialen gratis verkrijgbaar. Naast uitgebreide informatie over de actie “Samen de winter door” kunt u dan tegelijk de voortgang van de verbouwing zien en de reeds ingerichte ruimtes bekijken.

Als het hek en poort dicht zijn, dan hangt er een bordje met bel. maak gebruik van de bel, zodat men u kan verwelkomen en binnen kan laten. De ingang is te vinden tegenover de friture aan de Bredeweg.

 

Als het hek en poort dicht zijn, dan hangt er een bordje met bel. maak gebruik van de bel, zodat men u kan verwelkomen en binnen kan laten. De ingang is te vinden tegenover de friture aan de Bredeweg.

 

Meer informatie

Voor meer informatie zie ook de website van de actie “Samen de winter door”; ga daarvoor naar https://www.samendewinterdoor.nu

Aanmelden voor de nieuwsbrief: --> klik hier

 

 

 

Deze pagina delen: