Home
Nieuws
Zonneroos
Lid worden
Over
Bestuur
Onze drive
Ondersteunen
FAQ
Contact
BETAALBARE, LOKALE EN DUURZAME ENERGIE
Dinsdag, 8 juni 2021

Informatiebijeenkomst RoerOm Energie over project collectieve Zonnedaken in Roermond op 22 juni a.s.

RoerOm Energie wil inwoners van Roermond helpen met energiebesparing en samen betaalbare duurzame energie te realiseren. Dit voorjaar stelde gemeente Roermond aan RoerOm Energie daken beschikbaar van gemeentelijke panden om collectieve zonnedaken te realiseren met behulp van een zogenaamd “postcoderoosproject nieuwe stijl”. Op maandagavond 22 juni a.s. organiseert Coöperatie RoerOm Energie vanaf 19.30 uur opnieuw een (online) informatiebijeenkomst over dit project. Al 42 huishoudens uit Roermond vulden na afloop van eerdere bijeenkomsten een belangstellingsformulier in om te gaan deelnemen aan het project. RoerOm Energie streeft naar tenminste 65 deelnemende huishoudens en is dus goed op weg.

Investeren in zonnepanelen op gemeentelijke daken levert aantrekkelijk rendement
In 2021 biedt de Rijksoverheid speciaal voor leden van energiecoöperaties een vernieuwde subsidieregeling voor postcoderoosprojecten. Een postcoderoosproject is vooral interessant voor mensen die zelf geen geschikt dak hebben om zonnepanelen op te leggen of in een huurhuis wonen, maar toch graag duurzame zonne-energie willen opwekken. Maar ook inwoners die zelf al zonnepanelen op hun dak hebben liggen of gewoon willen investeren in lokaal opgewekte duurzame energie, kunnen deelnemen. Als deelnemer investeer je in één of meer participaties die zijn gekoppeld aan de gelegde zonnepanelen. Deze participaties leveren over de looptijd een behoorlijk rendement op.  Als je gaat verhuizen blijf je eigenaar van de participaties. Dat maakt deze nieuwe postcoderoosregeling nog interessanter om mee te doen. Deelnemers dragen bij aan het opwekken van duurzame energie en leveren daarmee een positieve bijdrage aan de energietransitie. De gemeente Roermond stelt voor het realiseren van een “postcoderoosproject nieuwe stijl” aan RoerOm Energie dakoppervlak ter beschikking van twee gemeentelijke panden in Herten en nog een dak van een pand nabij het centrum, aan de Slachthuisstraat. Dit project gaat van start onder de naam ‘Zonneroos RoerOm Energie 2021’.  Met het realiseren van dit postcoderoos-project komt lokaal opgewekte, duurzame energie voor meer inwoners van Roermond binnen bereik. 

Meld u aan voor de informatiebijeenkomst op 22 juni a.s. of vraag om meer informatie 
Wilt u meer weten over RoerOm Energie of over het postcoderoosproject “Zonneroos RoerOm Energie”? Lees verder op deze website en meld u aan voor de (online) informatiebijeenkomst  via: info@Roeromenergie.nl. Mocht u verhinderd zijn op 22 juni, geen nood. Meld u aan en ontvang na 22 juni per mail de presentatie. Ook kunt u veel informatie over het project vinden op de website, waaronder via de FAQ (de vragenrubriek). Daarnaast houden we u dan op de hoogte van de ontwikkelingen rond het project en eventuele toekomstige informatiebijeenkomsten. 

Deze pagina delen: