Home
Nieuws
Zonneroos
Lid worden
Over
Bestuur
Onze drive
Ondersteunen
FAQ
Contact
BETAALBARE, LOKALE EN DUURZAME ENERGIE
Vrijdag, 2 april 2021

Informatiebijeenkomst RoerOm Energie over project collectieve Zonnedaken in Roermond

Op woensdagavond 14 april a.s. organiseert Coöperatie RoerOm Energie vanaf 19.30 uur een (online) informatiebijeenkomst over het project collectieve Zonnedaken in Roermond. RoerOm Energie wil inwoners van Roermond helpen met energiebesparing en samen betaalbare duurzame energie te realiseren. Onlangs stelde gemeente Roermond aan RoerOm Energie daken beschikbaar van gemeentelijke panden om collectieve zonnedaken te realiseren met behulp van een zogenaamd “postcoderoosproject nieuwe stijl”.

Investeren in zonnepanelen op gemeentelijke daken levert aantrekkelijk rendement
In 2021 biedt de Rijksoverheid speciaal voor leden van energiecoöperaties een vernieuwde subsidieregeling voor postcoderoosprojecten. Een postcoderoosproject is vooral interessant voor mensen die zelf geen geschikt dak hebben om zonnepanelen op te leggen of in een huurhuis wonen, maar toch graag duurzame zonne-energie willen opwekken. Maar ook inwoners die zelf al zonnepanelen op hun dak hebben liggen of gewoon willen investeren in lokaal opgewekte duurzame energie, kunnen deelnemen. Als deelnemer investeer je in één of meer participaties die zijn gekoppeld aan de gelegde zonnepanelen. Deze participaties leveren over de looptijd een behoorlijk rendement op.  Als je gaat verhuizen blijf je eigenaar van de participaties. Dat maakt deze nieuwe postcoderoosregeling nog interessanter om mee te doen. Deelnemers dragen bij aan het opwekken van duurzame energie en leveren daarmee een positieve bijdrage aan de energietransitie. De gemeente Roermond stelt voor het realiseren van een “postcoderoosproject nieuwe stijl” aan RoerOm Energie dakoppervlak ter beschikking van twee gemeentelijke panden in Herten en mogelijk ook nog een dak van een pand elders in de stad. Dit project gaat van start onder de naam ‘Zonneroos RoerOm Energie 2021’.  Als het dak van dit laatste pand ook beschikbaar komt, kunnen alle inwoners van Roermond deelnemen. Valt het laatste pand af dan vallen inwoners van postcode 6044 voor dit jaar buiten de boot. In dat geval komt deze laatste  postcode in een eerstvolgende zonnedakproject zeker aan de beurt. Met het realiseren van dit postcoderoosproject komt lokaal opgewekte, duurzame energie voor meer inwoners van Roermond binnen bereik. 

Meld u aan voor de informatiebijeenkomst op 14 april of vraag om meer informatie 
Wilt u meer weten over RoerOm Energie of over het postcoderoosproject “Zonneroos RoerOm Energie”? Bezoek de website: www.RoerOmEnergie.nl en meld u aan voor de (online) informatiebijeenkomst  via: info@Roeromenergie.nl. Mocht u verhinderd zijn op 14 april, geen nood. Meldt u aan en ontvang na 14 april per mail een link om de bijeenkomst te kunnen terugkijken. Ook houden we u dan op de hoogte van toekomstige informatiebijeenkomsten over dit project. 

Deze pagina delen: