Home
Energiecoaching
Nieuws
Lid worden/Nieuwsbrief
ZonneRoos
Huidige opbrengst Zonneroos-1-Herteheym
ZonneRoos-1-Herteheym
Belangstelling deelname nieuwe ZonneRozen
Over
Bestuur
Onze drive
Werkgroepen
Ondersteunen
FAQ
Contact
BETAALBARE, LOKALE EN DUURZAME ENERGIE
Tuesday, 25 January 2022

Coöperatief zonnedak project Herteheym tijdens online-evenement feestelijk in gebruik genomen

Het collectief zonnedak project met de naam “ZonneRoos - 1- Herteheym” is eind december 2021 succesvol gerealiseerd en produceert sindsdien duurzame stroom. Dit feit is feestelijk gevierd tijdens een online-evenement voor leden van de coöperatie en andere betrokkenen op 25 januari '22. Tijdens dit evenement werd o.a. bijgaande uitzending van Roermond journaal getoond: https://roermond.nieuws.nl/ Zowel vertegenwoordigers van RoerOm Energie als wethouder Duurzaamheid Rens Evers vertellen in deze video over het hoe, wat en waarom van dit eerste collectieve zonnedak en de wijze waarop dit in goede samenwerking tot stand is gekomen.

Op het dak van sporthal Hertehym ligt nu een zonnestroominstallatie met 624 PV-panelen die eigendom is van 55 leden van RoerOm Energie. Zij investeren in participaties waarmee de installatie is bekostigd en waarvoor zij gedurende 15 jaar lang een rendement van 3 tot 4% gaan ontvangen. Voor het dak van Herteheym gaat het om totaal 800 participaties van € 200,- per stuk.

Gratis dak van gemeente Roermond leidt binnen een jaar tot eerste ZonneRoos project
De gemeente Roermond stelde in maart 2021 het dak van sporthal Herteheym gratis beschikbaar voor dit project. Direct daarop startte de energiecoöperatie met het werven van deelnemers en vroeg SCE-subsidie aan bij de Rijksoverheid. Deze subsidie werd in juli toegekend. Half oktober had RoerOm Energie voldoende deelnemers die een participatieovereenkomsten hadden getekend en stonden de door hen toegezegde  gelden op de bankrekening van de coöperatie. Daarmee stond het sein op groen om tot de aanschaf van de zonnestroominstallatie over te gaan. Op 24 december 2021 lag de complete zonnestroominstallatie op het dak en leverde  stroom. Geïnteresseerden kunnen op de website van RoerOm Energie de productie volgen: https://roeromenergie.nl/herteheym.
 “Dit project smaakt naar meer” aldus voorzitter van RoerOm Energie Floris Mokveld. “Wij hopen dat de gemeente of bedrijven en instellingen ons nog meer daken ter beschikking stellen voor vergelijkbare projecten. Dat is goed voor ons klimaat maar ook voor de portemonnee van onze lokale participanten. We roepen iedereen in Roermond op om zich aan te melden als lid van de coöperatie om zo samen duurzame energie te realiseren. Mensen die mee willen investeren kunnen op een wachtlijst worden geplaatst. Dat helpt ons bij het zoeken van nieuwe geschikte daken. Bovendien willen we onderzoeken hoe mensen zonder veel spaargeld een volgende keer ook mee kunnen doen”.

Deze pagina delen: